LumenRadio - trådlös rs485

Ändrad den Tue, 19 Dec 2023 vid 11:54 PM

Senergia arbetar just nu som enda renodlade solenergidistributör med Lumenradio.

Lösningen är enkel. Man köper några få komponenter som gör att man trådlöst kan koppla växelriktaren till smartmätaren (istället för att koppla med kabel). Man kan förenklat se denna som en ”kabelersättare”. Detta är sjukt smidigt om smartmätaren sitter en bit ifrån växelriktaren. Då kan man t.ex. slippa gräva i mark för att förlägga en kabel. Man kan även koppla förlängare (repeaters) som gör att detta även kommer fungera bra i kommersiella installationer med stora avstånd mellan växelriktare och smartmätare. Podukterna ligger uppe i B2B, https://b2b.senergia.se/inverters/lumenradio.

Lösningen fungerar med alla växelriktare!

Ni kan enkelt se hur det går till här https://youtu.be/UJ3_YVOaMvA