Hur mycket spänning i en slinga ?

Ändrad den Mon, 13 Mar 2023 vid 11:32 AM

Hur mycket spänning som blir i en slinga beror på vilka och hur många paneler som seriekopplas. Hur mycket en växelriktare minst behöver och klarar av kan man utläsa från databladet. En samling solpaneler kan nå spänningar upp till 1000V-1500V. Normallängden på en slinga brukar uppgå till 18-22 paneler beroende på paneltyp. Om det är en panel med hög spänning blir strängen kortare och om panelen har en lägre spänning kan du koppla fler i serie.