Van der Valk - Hur mycket ballast ska jag placera under mitt PV-system och på vilken plats?

Ändrad den Sun, 15 May 2022 vid 08:26 PM

Ballastmängden som måste placeras beror på olika faktorer, som takhöjd, vindområde, höga intilliggande byggnader, etc. När du beräknar PV-monteringssystemet med hjälp av ValkPVplanner, tas automatiskt hänsyn till detta vilket ger en korrekt ballastplan, som som uppfyller normerna.

Genom att använda vindavvisare (sidoplattor och bakre plattor) och kopplade takbärare, kan den erfordrade ballasten begränsas till ett minimum.

Ballasten (plattor) ska placeras på pannbärare av gummi och/eller massabärare. När ballasten placeras, bör man alltid arbeta från det kopplade systemets utsida mot mitten. På så sätt kan man förhindra att ballast inte placeras i mitten av systemet.